Internationale linkbuilding

Wil jij met jouw bedrijf de grens over? Dan is internationale linkbuilding onmisbaar in de SEO strategie! 

Als SEO-specialist kun je, afhankelijk van jouw strategie, ook behoefte hebben aan meer online zichtbaarheid voor jouw klant(en) in andere landen. Net zoals bij Nederlandse linkbuilding, plaatst Equote ook kwalitatieve backlinks in het buitenland. Benieuwd naar de mogelijkheden?

Voordelen van Internationale linkbuilding

Internationale linkbuilding is het creëren van relevante links vanaf websites in verschillende landen en talen. Met internationale linkbuilding kun je een bedrijf laten groeien in het buitenland. De focus ligt op het opbouwen van natuurlijke, hoogwaardige links die de online vindbaarheid verbetert. 

Internationale linkbuilding heeft meerdere voordelen:

  • Het draagt bij aan de online vindbaarheid in het desbetreffende land. Hierdoor wordt je totale bereik natuurlijk ook groter, wat weer positieve invloed heeft op de rankings in de zoekmachine.
  • Internationale backlinks van hoogwaardige websites verhogen de autoriteit en geloofwaardigheid van het domein.
  • Internationale linkbuilding in combinatie met on-page SEO zorgt voor meer organisch verkeer uit het land waarin je opereert, en dit is weer gunstig voor je verkoop uiteindelijk.

Kortom, het is een waardevol instrument voor bedrijven die hun internationale impact willen optimaliseren. Door in te spelen op de relevante online zoektermen van de doelgroep in het desbetreffende land, kun je dat mooi toepassen in de vorm van content. 

Als je dit goed doet, trek je meer mensen aan uit een specifiek land die het merk, product of dienst ontdekken, betrokken raken en uiteindelijk converteren.

Strategieën voor succesvol internationaal linkbuilden

Er zijn verschillende stappen en internationale linkbuilding strategieën die je kunt overwegen.

Content

Het creëren van relevante content die goed aansluit bij de doelgroep in verschillende talen is essentieel voor het opbouwen van kwalitatieve backlinks in het buitenland. Pas je content aan om aan te sluiten bij de culturele voorkeuren en nuances van elk land. Je kan eventueel ook samenwerken met een tolk om de teksten goed te vertalen. Bij het schrijven van content is het ook belangrijk om eerst onderzoek te doen naar de keywords. Met verschillende tools kun je specifiek zoeken welke keywords worden gebruikt in verschillende landen en talen.

Outreach

Outreach en relatieopbouw zijn essentiële onderdelen van internationale linkbuilding. Je kunt hoogwaardige backlinks verdienen en de online zichtbaarheid vergroten door contact op te nemen met relevante websites en relaties op te bouwen. Dit is een krachtige strategie voor internationale linkbuilding. Deze samenwerkingen kunnen je helpen bij het verkrijgen van kwalitatieve backlinks, het vergroten van de online zichtbaarheid en het bereiken van een breder publiek. Als de relatie onderhoud goed verloopt, kun je vaak ook voor een mooi bedrag content plaatsen. Equote neemt dit proces volledig uit handen en dat zorgt ervoor dat jij je kunt focussen op de core-business.

Analyse

Een goede internationale backlink genereren vergt ook wat analyse. Hoe bepaal je wat een sterke internationale backlink is? Je moet onder andere kijken naar de rankings van de website en de autoriteit. Dit geeft aan hoe belangrijk de zoekmachine de website vindt. Verder speelt relevantie ook een belangrijke rol. 

Wanneer we kijken naar een site voor een potentiële backlink, houden we rekening met dat de inhoud van onze website goed aansluit bij de site waarnaar het moet verwijzen. Kies enkel domeinen die relevant zijn voor de branche van het artikel. Identificeer hoogwaardige websites in de gekozen doellanden op basis van metrics zoals het websiteverkeer en de bounce rate. Hiervoor kun je verschillende SEO-tools gebruiken.

Internationale linkbuilding uitbesteden

Linkbuilding in het algemeen kost veel tijd en werk. Laat staan als het ook nog eens in het buitenland is. Internationale linkbuilding brengt een aantal uitdagingen met zich mee. 

Ten eerste is er sprake van een taalbarrière, vooral in niet Engelstalige landen. Bij het opbouwen van internationale netwerken kan een taalbarrière de communicatie belemmeren. 

Een andere uitdaging kan zijn de valutawissel- en betaling barrière. Een betaling kan soms duurder worden dan verwacht door de valutawissel. Daarnaast dien je rekening te houden met de verschillende tijdzones en het opbouwen van vertrouwen. Wanneer er sprake is van een grote afstand en cultuurverschil, kan het soms lastig zijn om een vertrouwensband op te bouwen met de publishers

Betrouwbaarheid is essentieel voor succesvolle linkbuilding. Want hoe weet je nu van elkaar dat het artikel daadwerkelijk wordt gepost na de betaling, of hoe kan de uitgever juist van uitgaan dat er betaald wordt na de plaatsing? Verder kun je ook te maken krijgen met andere juridische regelgeving die weer anders zijn dan in Nederland. 

Het vinden van sterke sites in het buitenland en het opbouwen van een netwerk vergt veel inspanning. Het uitbesteden van deze taak aan een gespecialiseerd linkbuilding bedrijf verlicht niet alleen de tijdsdruk maar leidt ook tot kostenefficiëntie en effectieve resultaten. 

Internationale linkbuilding via Equote

Door onze ervaring op het gebied van internationale linkbuilding kunnen wij sterke backlinks bouwen in meerdere landen. Afhankelijk van het land stellen wij een strategie op. Elk land heeft zijn eigen voorkeurstaal, outreach-benadering en zoekgedrag waar wij rekening mee houden. Op basis van jouw wensen en budget maken wij een voorstel met sites die relevant zijn voor de branche en doelgroep. Dit is allemaal mogelijk dankzij onze grote database. Zo kunnen wij met trots zeggen dat wij inmiddels meer dan 150.000 websites in onze database hebben opgebouwd met een internationaal netwerk met onder andere, Duitsland, Spanje, Frankrijk en Canada!

 

Ben je nu meer geïnteresseerd in internationale linkbuilding en ben je nu wel benieuwd naar de kosten? Neem dan contact met ons op!

Nieuws

FAQ's

Nee, we factureren doorgaans per maand. Alle bestelde links van die maand vallen dan onder een verzamelfactuur. Dit kan ook los van elkaar indien gewenst.

Dat hoeft niet, we werken voor veel bedrijven op basis van voorstellen. Maandelijks doen we in dat geval een voorstel met blogs / partnerlinks. Je kunt dit voorstel dan zelf beoordelen en eventuele aanpassingen doorgeven. Pas wanneer alles akkoord is worden de teksten geschreven en gepubliceerd.

Vrijwel iedere link / blog die wij plaatsen is permanent tenzij dit voorafgaand aan plaatsing anders door ons wordt aangegeven. Wel is het belangrijk om te onthouden dat permanent op het internet niet voor altijd is. het gaat in principe om lifetime links. Zolang de website live is garanderen wij dat de backlink blijft staan.

Wil je vooraf onze linkbuilding database alvast inzien? Dan kan dat eenvoudig door je email hieronder achter te laten. Dan ontvang je direct onze database en wordt je eens per maand op de hoogte gehouden van de nieuwste mogelijkheden.