Linkbuilding uitbesteden

Linkbuilding uitbesteden om online zichtbaarheid te vergroten

In het digitale tijdperk is online zichtbaarheid cruciaal voor het succes van elk bedrijf. Een van de meest effectieve manieren om deze zichtbaarheid te vergroten is door middel van linkbuilding. Linkbuilding uitbesteden is het proces van het verkrijgen van hyperlinks van andere websites naar uw eigen site via een linkbuilding bedrijf zoals Equote. Deze links fungeren niet alleen als digitale aanbevelingen of verwijzingen, maar spelen ook een sleutelrol in zoekmachineoptimalisatie (SEO). Het realiseren van deze links kost veel tijd en daarnaast vaak ook geld. Daarom is het uitbesteden van de linkbuilding activiteiten in de meeste gevallen eenvoudiger en goedkoper.

Wat is linkbuilding uitbesteden?
Linkbuilding uitbesteden is een effectieve strategie om uw website te versterken en de online zichtbaarheid te vergroten. In de huidige digitale wereld is het essentieel om een sterk linkprofiel te ontwikkelen, dat zowel kwantitatief als kwalitatief hoogwaardig is. Elke link die naar uw website verwijst, draagt bij aan een rijker, relevanter en natuurlijker linkprofiel. Dit is cruciaal, want zoekmachines zoals Google en Bing waarderen websites met waardevolle externe links hoger.

Kwalitatieve vs. kwantitatieve links
Er is een significant verschil tussen kwantitatieve en kwalitatieve links. Kwalitatieve links komen van betrouwbare en gerenommeerde websites en hebben een grotere impact op uw zoekmachine rankings. Deze links bevestigen de autoriteit en geloofwaardigheid van uw website. Kwantitatieve links zijn vaak van lagere kwaliteit, maar mogen zeker niet ontbreken binnen jouw linkbuildingprofiel. Ook het bouwen van kwantitatieve links hoort dus bij de linkbuilding methode. Denk hierbij aan partnerpagina en startpagina links. Het opbouwen van zo’n gevarieerd linkbuildingprofiel kost doorgaans veel tijd. Daarom kan je linkbuilding uitbesteden hierbij veel tijd schelen waardoor jij je weer kunt focussen op de rest van de on-page SEO strategie.

De Rol van linkbuilding in zoekmachineoptimalisatie
Wanneer uw website links ontvangt van pagina’s met hoge kwaliteit, erkennen zoekmachines uw site als een autoriteit op het betreffende gebied. Dit leidt tot een betere positie in de zoekresultaten, wat essentieel is voor het aantrekken van meer verkeer naar uw site. Bij Equote, streven we ernaar om u te helpen deze waardevolle links te verzamelen en de zichtbaarheid van jouw website te verhogen.

Hoe gaat het linkbuilding uitbesteden bij Equote in zijn werk?

Bij Equote begrijpen we dat effectieve linkbuilding veel tijd kan kosten. Onze gespecialiseerde aanpak waarborgt dat jij als SEO specialist profiteert van verbeterde zichtbaarheid en autoriteit in zoekmachines. We doen deze manier van linkbuilding voor honderden online marketingbureau’s in Nederland en bewijzen daarmee goede resultaten. We snappen dat je linkbuilding uitbesteden best kostbaar kan zijn aan een linkbuilding bedrijf. Daarom is het goed om te weten hoe we bij Equote te werk gaan voordat je je linkbuilding wilt laten doen door ons.

Zo verbeteren we in 3 stappen je backlinkprofiel

Stap 1: Analyse van Jouw Linkprofiel

Het fundament van een effectieve linkbuilding campagne is een uitgebreide analyse van je linkprofiel. Deze cruciale eerste stap omvat een grondige analyse met tools zoals AhrefsMajestic en MOZ, om de mogelijkheden voor jouw site te bepalen. Onze experts werken nauw met jou samen om de optimale strategie te identificeren die aansluit bij jouw specifieke doelen en leggen deze aan je voor. Bij wederzijdse goedkeuring gaan we deze strategie hanteren en gaan we over naar de volgende stap.

stap 2: Ontwikkelen van een concreet voorstel.

Gebaseerd op de eerdere analyse, gaan we verder met het opstellen van een strategisch linkbuilding plan. Omdat elke onderneming uniek is, vereist dit een gepersonaliseerde benadering. Zodra Equote jouw gekozen partner voor linkbuilding is, zetten we onmiddellijk stappen om binnen 48 uur een op maat gemaakt voorstel te leveren. Dit kan onder meer het plaatsen van gastartikelen of gesponsorde berichten omvatten, gebruikmakend van ons uitgebreide netwerk van meer dan 130.000 Europese websites of juist kwantitatieve links toevoegen aan het huidige linkbuildingprofiel. We doen dit voor iedere klant, ongeacht het budget!

stap 3: Realtime linkbuilding rapportage

Transparantie staat bij ons voorop. Daarom bieden we een realtime overzicht van alle linkbuilding activiteiten via een gezamenlijk document. Dit biedt inzicht in onze werkzaamheden en het uitgevoerde werk. De rapporten bevatten gedetailleerde informatie over de websites waarop we publiceren, hun organisch verkeer, en de waarden vanuit Ahrefs, Majestic en MOZ. Aan het einde van elke maand ontvang je een nieuw voorstel voor de volgende periode, ter controle voordat we verder gaan met publiceren. Zo’n voorstel dient dus altijd akkoord te zijn namens jullie, zodat er nooit een link wordt geplaatst die niet gewenst is.

Wat kost linkbuilding uitbesteden?

Bij Equote rekenen we tarieven per link en betaal je dus nooit voor gewerkte uren. Zo heb je altijd waar voor je geld. De linkbuilding kosten voor iedere link zijn te vinden in onze openbare linkbuildingdatabase die we iedere maand updaten. Er worden alleen € 30,- extra aan schrijfkosten gerekend voor het schrijven van Nederlandse teksten en € 45,- voor buitenlandse teksten, ongeacht de taal.

In de meeste gevallen werken we op budget en kunnen wij beweren dat we voor € 500,- per maand al 4 / 5 kwalitatieve publicaties kunnen realiseren inclusief het schrijven van tekst. Dit kan ook goedkoper, maar dan wordt de kwaliteit vaak iets lager. Ook kan dit natuurlijk voor veel meer budget waardoor we ook een geavanceerdere strategie er op los kunnen laten.

Bij Equote werken we voor ieder budget. Het is dus goed om te weten dat als je budget lager is dan € 500,- per maand, we ook zeker voor je aan de slag kunnen. Ook voor jou realiseren we ook een passend linkbuilding advies en vrijblijvende voorstellen om er een strategische linkbuilding tactiek op na te houden.

Wat voor linkbuilding diensten biedt Equote aan?

Equote realiseert verschillende soorten links die bijdragen aan de SEO strategie, elk met hun eigen specifieke waarde en functie in het verbeteren van de online zichtbaarheid en zoekmachine rankings van onze klanten. Onderstaand vind je de linkbuilding diensten die we leveren.

 • Externe linkbuilding: Dit zijn links van andere websites die naar de website van de klant verwijzen. Equote’s externe linkbuilding tactieken zijn gericht op het verkrijgen van backlinks van externe, gezaghebbende en relevante bronnen, wat essentieel is voor het verbeteren van de zichtbaarheid en autoriteit van een website in zoekmachines. Deze tactiek maakt het linkbuilding uitbesteden meer dan waard.
 • Internationale Backlinks: Voor bedrijven die internationaal actief zijn, biedt Equote linkbuilding diensten die gericht zijn op het verkrijgen van links van relevante websites in verschillende landen. Dit helpt om de vindbaarheid in zoekmachines op internationaal niveau te verhogen. We zijn actief in meer dan 15 landen en kunnen voor vrijwel alle Nederlandse bedrijven helpen aan de linkbuilding strategie in geheel Europa.
 • Natuurlijke Links: Equote streeft naar het creëren van natuurlijke backlinks die ontstaan uit organische verbindingen tussen websites. Dit omvat links die voortkomen uit kwalitatieve content, samenwerkingen, of andere natuurlijke bronnen.
 • Gastartikelen en gesponsorde berichten: Ons linkbuilding bedrijf maakt gebruik van hun netwerk om gastartikelen en gesponsorde berichten te plaatsen op relevante websites. Dit kan helpen bij het genereren van backlinks en het vergroten van de zichtbaarheid en autoriteit van de klant zijn website.
 • Diversiteit in Linktypes: Equote werkt aan het combineren van verschillende linktypes om een natuurlijk en gevarieerd linkprofiel voor hun klanten te creëren. Dit omvat een mix van kwalitatieve en minder kwalitatieve links, links van verschillende soorten websites, en links met gevarieerde ankerteksten.
 • Kwaliteitsfocus: Equote richt zich op het verkrijgen van links van hoge kwaliteit van websites met goede reputatie, relevantie, verkeer, en autoriteit. Dit verhoogt de effectiviteit van ons linkbuilding advies en voorkomt negatieve SEO-impact.

Waarom linkbuilding uitbesteden bij Equote?

Het uitbesteden van linkbuilding bij Equote biedt verschillende voordelen, waardoor het een aantrekkelijke keuze is voor bedrijven die hun online zichtbaarheid en zoekmachine ranking willen verbeteren samen met een linkbuilding bedrijf.

 1. Expertise en Ervaring: Equote heeft gespecialiseerde kennis en ervaring in linkbuilding. Door hun expertise kunnen ze effectieve linkbuilding strategieën ontwikkelen die zijn afgestemd op de specifieke behoeften en doelen van jouw bedrijf.
 2. Toegang tot een Uitgebreid Netwerk: Equote beschikt over een uitgebreid netwerk van meer dan 130.000 publishers in Europa en daarbuiten. Dit stelt hen in staat om kwalitatieve en relevante backlinks te realiseren op een scala van diverse websites.
 3. Tijdbesparing: Linkbuilding is een tijdrovend proces dat consistentie en aandacht vereist. Door linkbuilding uit te besteden aan Equote, kun je waardevolle tijd besparen die je kunt besteden aan andere aspecten van je bedrijfsvoering.
 4. Internationale Linkbuilding: Voor bedrijven die actief zijn in meerdere landen, biedt Equote gespecialiseerde internationale linkbuilding diensten aan, wat cruciaal is voor het verbeteren van de vindbaarheid in verschillende landen en markten. Ons team bestaat zelfs uit meerdere nationaliteiten om kwaliteit in het buitenland te waarborgen.
 5. Transparantie en Rapportage: Equote biedt realtime linkbuilding rapportages, waardoor je altijd inzicht hebt in de voortgang en effectiviteit van de linkbuilding werkzaamheden.
 6. Maatwerk Strategieën: Equote begint met een grondige analyse van jouw linkprofiel om een gepersonaliseerde linkbuilding strategie te ontwikkelen, afgestemd op jouw unieke situatie en doelstellingen.

Wil je meer weten over de werkwijze die we via Equote hanteren? Neem dan contact met ons op!

FAQ's

Nee, we factureren doorgaans per maand. Alle bestelde links van die maand vallen dan onder een verzamelfactuur. Dit kan ook los van elkaar indien gewenst.

Dat hoeft niet, we werken voor veel bedrijven op basis van voorstellen. Maandelijks doen we in dat geval een voorstel met blogs / partnerlinks. Je kunt dit voorstel dan zelf beoordelen en eventuele aanpassingen doorgeven. Pas wanneer alles akkoord is worden de teksten geschreven en gepubliceerd.

Vrijwel iedere link / blog die wij plaatsen is permanent tenzij dit voorafgaand aan plaatsing anders door ons wordt aangegeven. Wel is het belangrijk om te onthouden dat permanent op het internet niet voor altijd is. het gaat in principe om lifetime links. Zolang de website live is garanderen wij dat de backlink blijft staan.

Wil je vooraf onze linkbuilding database alvast inzien? Dan kan dat eenvoudig door je email hieronder achter te laten. Dan ontvang je direct onze database en wordt je eens per maand op de hoogte gehouden van de nieuwste mogelijkheden.