White label linkbuilding

Als agency geen tijd of expertise om de linkbuilding van je klanten te verrichten? Gebruik de white label linkbuilding diensten van Equote!

Als marketeer weet je hoe belangrijk linkbuilding is voor een goede SEO strategie. Met behulp van linkbuilding kun je klanten helpen om hun vindbaarheid te vergroten en zichtbaarheid te verbeteren. Het kan echter een tijdrovende taak zijn. Het vinden van een geschikte link kan uren zoeken, mailen en follow-ups kosten, en natuurlijk heeft de klant niet alleen behoefte aan een link. Als marketeer heb je natuurlijk nog veel meer te doen. White label linkbuilding partners bieden een geweldige oplossing voor dit probleem, en dat is waar Equote om de hoek komt kijken.

Wat is white label linkbuilding?

White labeling is het doorverkopen van een product of dienst onder jouw merknaam dat door een ander bedrijf wordt geproduceerd. Een fabriek maakt bijvoorbeeld een grote partij aan kleding die vervolgens merkloos wordt doorverkocht. Een ander bedrijf kan het dan zelf labelen en doorverkopen zodat het lijkt alsof zij het hebben gemaakt.

Ook marketingactiviteiten kun je uitbesteden en dat heet dan white label marketing. Dit kan worden toegepast op verschillende marketingdiensten. Dit kan dus ook bij linkbuilding en heet dan white label linkbuilding

Wanneer een marketingbureau de linkbuilding gaat uitbesteden aan een gespecialiseerd bureau, spreken we over white label linkbuilding. White label linkbuilding komt vaak voor omdat linkbuilding een belangrijk onderdeel is van SEO-campagnes, maar het vereist echter gespecialiseerde vaardigheden die veel digitale marketingbureaus niet hebben, of geen tijd voor hebben. Dit zijn taken zoals het bijhouden van de database, het uitvoeren van de outreach om de database te vergroten, het contact met publishers onderhouden, prijzen up-to-date houden en nog veel meer. Dit is voor een linkbuilding expert een hele dagbesteding. 

White label linkbuilding voor SEO

SEO is een specialisatie die zorgt voor meer organisch websiteverkeer door middel van relevante zoektermen. Wanneer een marketingbureau de SEO-diensten laat uitbesteden aan een andere partij, heet dit white label SEO

White label SEO diensten helpen je om SEO-diensten onder jouw merknaam aan jouw klanten te verkopen. Dit heeft meerdere voordelen: Een van de grootste voordelen is dat het aanzienlijk bespaart op je budget. Een linkbuilding partner is goedkoper dan het intern aannemen van een linkbuilding team. Het aannemen van extra personeel voor linkbuilding kost natuurlijk maandelijks salarissen en eventueel trainingen. Met een externe, ervaren linkbuilding partner profiteer je van de expertise, en betaal je alleen voor de uitgevoerde opdrachten.

Een gespecialiseerde linkbuilding agency bestaat uit een team met ervaren professionals die al jarenlang dagelijks links bouwen. Ze weten precies hoe ze links kunnen plaatsen en kunnen dit ook nog eens snel doen. Gespecialiseerde linkbuilding agencies zijn al opgezet om deze taken goed uit te voeren. Zo hebben ze al bestaande relaties met grote websites waardoor de links snel geplaatst kunnen worden. Verder kopen zij alles in bulk, hierdoor kan een blog relatief goedkoper worden geplaatst dan wanneer je af en toe een link wilt inkopen. Samenwerken met een linkbuilding partner geeft je meer tijd om je te richten op je kernrol. Je zult meer tijd hebben om je klanten tevreden te houden met andere belangrijke zaken.

Kortom, met White label linking kun je als marketeer veel tijd en geld besparen en alsnog je klanten optimaal helpen met het optimaliseren van de SEO. Een white label linkbuilding agency heeft de expertise om links van hoge kwaliteit te genereren. 

White label linkbuilding in de marketingstrategie

Elk marketeer weet waarschijnlijk wel waarom SEO belangrijk is. SEO is essentieel in de marketingstrategie omdat het de zichtbaarheid vergroot, organisch verkeer stimuleert en de geloofwaardigheid versterkt waardoor consumenten eerder op de site komen. Het helpt bedrijven om online beter gevonden te worden, concurrentievoordeel te behalen en doelgerichter de doelgroep te bereiken. 

 

Een backlink is een hyperlink die vanaf een externe website naar een website verwijst. Dit is een belangrijk onderdeel van SEO, omdat zoekmachines zoals Google backlinks gebruiken om de relevantie en autoriteit van een website te beoordelen. Hoe meer hoogwaardige en relevante backlinks een website heeft, hoe hoger deze doorgaans wordt gerangschikt in de zoekresultaten, wat kan bijdragen aan een betere zichtbaarheid en meer verkeer naar de website. 

 

Een backlink wordt vaak beschouwd als een teken van vertrouwen en geloofwaardigheid (autoriteit) op het internet. Een gespecialiseerde white label SEO partner is een hoogwaardige toevoeging in de marketingstrategie. Deze samenwerking zal zorgen voor kwalitatieve backlinks, meer autoriteit en het vergroten van organisch verkeer. Dit is waar marketeers door klanten voor worden ingeschakeld. Dat allemaal zonder zelf het volledige proces te beheren. Het feit dat white label backlinks ongelabeld zijn, maakt het een slimme aanvulling voor de marketingstrategie.

Waarom is Equote de geschikte white label linkbuilding partner?

Al sinds 2019 zijn wij een gespecialiseerde linkbuilding agency en werken wij hard aan het opbouwen van een transparante en overzichtelijke workflow. Door middel van een grote database kunnen wij dagelijks kwalitatieve backlinks plaatsen voor meer dan 100 agencies.

Een samenwerking met Equote als linkbuilding partner zorgt voor goede backlinks. Wij richten ons enkel op kwalitatief goede backlinks.

Een goede backlink bestaat uit:

  • Een hoge domein autoriteit score
  • Een relevante publicatie
  • Website met veel verkeer
  • Unieke backlink
  • Organisch verkeerd ipv betaald

Wij nemen volledig de verantwoordelijkheid voor de linkbuilding op ons, waardoor jij je kunt concentreren op je kernactiviteiten en jouw klanten alleen jouw merk zien. Of je nu werkt als marketeer voor een marketingbureau of als freelancer, als jij je liever wilt richten op de algehele strategie, dan helpen wij jou graag verder. 

FAQ's

Nee, we factureren doorgaans per maand. Alle bestelde links van die maand vallen dan onder een verzamelfactuur. Dit kan ook los van elkaar indien gewenst.

Dat hoeft niet, we werken voor veel bedrijven op basis van voorstellen. Maandelijks doen we in dat geval een voorstel met blogs / partnerlinks. Je kunt dit voorstel dan zelf beoordelen en eventuele aanpassingen doorgeven. Pas wanneer alles akkoord is worden de teksten geschreven en gepubliceerd.

Vrijwel iedere link / blog die wij plaatsen is permanent tenzij dit voorafgaand aan plaatsing anders door ons wordt aangegeven. Wel is het belangrijk om te onthouden dat permanent op het internet niet voor altijd is. het gaat in principe om lifetime links. Zolang de website live is garanderen wij dat de backlink blijft staan.

Wil je vooraf onze linkbuilding database alvast inzien? Dan kan dat eenvoudig door je email hieronder achter te laten. Dan ontvang je direct onze database en wordt je eens per maand op de hoogte gehouden van de nieuwste mogelijkheden.