Linkbuilding

Linkbuilding toepassen om websites hoger in Google te laten komen? Dan ben je bij Equote aan het juiste adres!

Wat is linkbuilding?

Linkbuilding houdt in dat je zowel interne als externe links verzamelt die naar de verschillende pagina’s van je website leiden. Deze backlinks helpen gebruikers om te navigeren tussen webpagina’s en worden door zoekmachines gebruikt om het internet te verkennen. Google benadrukt dat deze links essentieel zijn voor de rangorde van een pagina op basis van betrouwbaarheid en relevantie. Hierbij wordt gekeken of gezaghebbende websites linken of verwijzen naar jouw content. Een link van een website met hoge autoriteit verhoogt de waarde van jouw pagina. Voorbeelden van zulke websites zijn gerespecteerde nieuwswebsites en populaire blogs.

Als je links krijgt van dergelijke websites, beloont Google je website met een hogere positie in de zoekresultaten (SERP’s). Dit vergroot je vindbaarheid en trekt meer verkeer naar je site. Linkbuilding draait dus om het verkrijgen van zoveel mogelijk kwalitatieve links naar je website.

Op deze pagina leiden we je door alle belangrijke aspecten van een effectieve linkbuildingstrategie. Zoals vermeld, is linkbuilding cruciaal voor een sterke positie in zoekresultaten. Door het verkrijgen van waardevolle backlinks zal Google je website beter indexeren en prominenter tonen bij relevante zoekopdrachten, wat significant meer websiteverkeer oplevert.

Met deze strategie werken we samen aan doelgerichte digitale groei van de klanten van agencies en ondernemers zelf. Ben jij ook op zoek naar een geschikte partij voor white label linkbuilding? Neem dan contact met ons op!

Wat zijn de voordelen van linkbuilding?

 1. Verbeterde Zoekmachine Rankings: Een van de meest significante voordelen van linkbuilding is de verbetering van je positie in zoekmachine resultatenpagina’s (SERPs). Zoekmachines, zoals Google, beschouwen backlinks als een indicatie van de kwaliteit en relevantie van je website. Hoe meer kwalitatieve links je hebt, des te hoger je waarschijnlijk zal ranken.
 2. Meer Websiteverkeer: Door links van andere websites te krijgen, vooral van die met veel verkeer, kun je meer bezoekers naar je eigen site trekken. Dit is niet alleen goed voor je zichtbaarheid maar kan ook leiden tot een hogere conversieratio.
 3. Autoriteit en Geloofwaardigheid: Links van gerespecteerde, gezaghebbende bronnen kunnen de autoriteit van je eigen website verhogen. Dit helpt bij het opbouwen van vertrouwen bij zowel gebruikers als zoekmachines.
 4. Lange Termijn Voordelen: In tegenstelling tot betaalde advertenties, bieden backlinks potentieel lange termijn voordelen. Eenmaal gevestigd, kunnen deze links blijvende waarde bieden in termen van verkeer en zichtbaarheid.
 5. Netwerken en Relaties: Linkbuilding kan leiden tot relaties met andere relevante spelers in je industrie. Dit netwerken kan leiden tot nieuwe zakelijke kansen en samenwerkingsverbanden.
 6. Verhoogde Zichtbaarheid en Merkbekendheid: Regelmatig verschijnen op andere websites verhoogt de zichtbaarheid van je merk en kan helpen bij het opbouwen van naamsbekendheid.
 7. Betere Indexering in Zoekmachines: Backlinks helpen zoekmachines bij het ontdekken en indexeren van nieuwe pagina’s op je website. Dit kan vooral nuttig zijn voor nieuwe of minder bekende websites.

Is linkbuilding in 2024 nog relevant?

Er heerst vaak de misvatting dat linkbuilding een verouderde techniek is, maar dat is zeker niet het geval. Met de recente invoering van Google’s “Helpful Content Update“, ligt de focus van de zoekmachine nog meer op de gebruikerservaring. Door linkbuilding af te stemmen op de intentie van de bezoeker, kan je website hoger scoren in Google. Het is daarom cruciaal om backlinks te gebruiken die waarde toevoegen aan je site en te investeren in bronnen die relevant zijn voor jouw sector.

In 2024 blijft linkbuilding van grote waarde om onderstaande redenen

 • Verhoogde Pagina Autoriteit: Linkbuilding helpt bij het opbouwen van een hogere autoriteit (Page Authority) voor je website. Websites met een hoge autoriteit worden door zoekmachines als betrouwbaarder en relevanter beschouwd.
 • Stimuleren van Constante Groei: Door specifieke categorieën van je website te promoten op externe platforms, stimuleer je continue groei en zichtbaarheid.
 • Betrouwbaarheid en Veiligheid: Externe verwijzingen worden gezien als indicatoren van betrouwbaarheid en veiligheid. Dit draagt bij aan een positief imago en vertrouwen bij gebruikers.
 • Essentieel voor Digitale Marketing: Na het leggen van een solide basis met zoekmachineoptimalisatie, is linkbuilding de volgende stap vooruit. Het is een krachtig instrument om de online aanwezigheid te versterken.
 • Diversificatie van Verkeersbronnen: Linkbuilding zorgt voor verkeer vanuit diverse bronnen, wat de afhankelijkheid van één enkele bron vermindert.
 • Verbeterde Zoekmachine Indexering: Goede backlinks helpen zoekmachines bij het efficiënter indexeren van je website.
 • Meer Gerichte Verkeersstroom: Door te linken vanaf websites die relevant zijn voor jouw niche, trek je meer gericht en kwalitatief verkeer aan.
 • Versterking van Netwerk en Partnerschappen: Linkbuilding biedt kansen voor netwerken en het opbouwen van waardevolle partnerships.
 • Grotere Merkbekendheid: Door aanwezig te zijn op diverse platforms, vergroot je de bekendheid van je merk.
 • Betere Gebruikerservaring: Door relevante en waardevolle links aan te bieden, verbeter je de gebruikerservaring op je website.

Populaire linkbuilding strategieën

Er zijn erg vee verschillendel linkbuildingstrategieën waar we verschillende artikelen over hebben geschreven. Hier beperken we ons tot de interne en externe linkbuilding van een site.

Interne Linkbuilding:

Definitie: Dit verwijst naar het proces van het creëren van links die pagina’s binnen dezelfde website met elkaar verbinden.

Doel: Het hoofddoel van interne linkbuilding is om de navigatie voor gebruikers te verbeteren, de pagina hiërarchie te organiseren en de ‘link juice’ (de waarde of autoriteit) binnen de eigen website te verdelen.

Voordelen: Interne links helpen zoekmachines om de structuur en de inhoud van een website beter te begrijpen. Dit kan de SEO-waarde van de website verhogen, omdat het de indexering van de pagina’s vergemakkelijkt en bijdraagt aan een betere gebruikerservaring.

Externe Linkbuilding:

Definitie: Externe linkbuilding is het proces van het verkrijgen van links van andere websites naar jouw website. Deze worden ook wel ‘backlinks’ genoemd.

Doel: Het primaire doel is om de zichtbaarheid en autoriteit van een website in zoekmachines te verbeteren door links te verkrijgen van externe, gezaghebbende en relevante bronnen.

Voordelen: Externe links worden door zoekmachines gezien als een vorm van ‘stem’ of goedkeuring van andere sites. Een hoge kwaliteit en kwantiteit van backlinks kunnen aanzienlijk bijdragen aan de zoekmachine ranking van een website. Ze zijn ook nuttig voor het genereren van verkeer vanaf andere websites.

Samengevat, interne linkbuilding richt zich op het optimaliseren van de structuur en navigatie binnen een website, terwijl externe linkbuilding zich concentreert op het verbeteren van de reputatie en zichtbaarheid van de website op het internet door middel van links van andere sites. Beide zijn essentieel voor een effectieve SEO-strategie.

Internationale linkbuilding

Veel bedrijven zijn in meerdere landen actief. Daarvoor is een internationale SEO strategie onmisbaar. Met onze internationale backlink database wordt het gemakkelijk om internationale linkbuilding uit te voeren. Op die manier kun je in alle landen van de wereld jouw vindbaarheid binnen de zoekmachines verhogen.

Wat is de werkwijze van Equote?


STAP 1
1. Het Analyseren van je Linkprofiel

Elke linkbuildingstrategie start met een basisanalyse. Een diepgaande evaluatie van je linkprofiel is essentieel om de potentie van linkbuilding voor je website te bepalen. We beginnen door jouw linkprofiel grondig te onderzoeken met tools zoals Ahrefs, Majestic en MOZ. Samen met onze linkbuilding expert kiezen we de meest geschikte strategie voor jouw doelstellingen.

 

STAP 2

 1. Het kiezen van een geschikte en gerichte Linkbuilding strategie

Na de analyse van je linkprofiel en met beschikbare middelen, stellen we een strategisch plan op. Er zijn diverse linkbuildingtechnieken, en niet elke methode past bij elk bedrijf. We werken nauw samen om een strategie te ontwikkelen die jouw doelstellingen ondersteunt. Zodra je Equote kiest als je linkbuilding partner, gaan we direct aan de slag en heb je binnen 48 een voorstel op maat.

Een veelgebruikte methode is het plaatsen van gastartikelen / gesponsorde berichten. Doordat we in contact staan met meer dan 130.000 websites in heel Europa kunnen we geschikte websites uitzoeken die passen bij jouw website en relevante advertorials schrijven die context meegeven aan de backlink.

STAP 3

 1. Realtime linkbuilding rapportage

Om onze transparantie te waarborgen en je inzicht te geven in onze werkzaamheden hebben we een gedeeld document waar al onze linkbuilding werkzaamheden worden bijgehouden. Zo heb je altijd en overal inzicht in het werk wat we leveren en de prijsstelling die we hebben.

Deze rapporten geven aan op welke websites we aan het publiceren zijn, wat het organisch verkeer is van de betreffende site en wat de waardes vanuit Ahrefs, Majestic en MOZ zijn.

Nadat we het werk van de maand hebben afgerond ontvang je van ons weer een voorstel voor de daaropvolgende maand die je kunt checken voordat we publiceren.

Waarom Equote als partner?

Het sleutelwoord hier is ‘natuurlijkheid’ in je linkprofiel. Het combineren van verschillende linktypes is essentieel voor een succesvolle linkbuildingstrategie. De kracht van Equote zit in ons uitgebreide partnernetwerk. We hebben een indrukwekkend (internationaal) netwerk opgebouwd met meer dan 130.000 publishers dat dient als fundament voor elke externe strategie. Onze dagelijkse interactie met partners zorgt voor efficiënte communicatie en snelle respons. We publiceren schrijven en publiceren maandelijks duizenden artikelen voor bureau’s, ZZP’ers, MKB’ers en andere ondernemers en daardoor hebben we goed contact met de publishers en weten we wat klanten nodig hebben.

Uitgebreid (Internationaal) Linkbuildingnetwerk

We hebben nauwgezet gewerkt aan de diversiteit van linktypes binnen ons netwerk, zodat we altijd de perfecte combinatie kunnen aanbieden. Ons bereik strekt zich uit voorbij nationale grenzen en omvat zelfs landen buiten Europa zoals Australië, Canada en de Verenigde Staten.

We onderhouden intensief contact met onze partners om te garanderen dat ze perfect aansluiten bij jouw specifieke eisen en verwachtingen. Onze partners zijn zorgvuldig geselecteerd op basis van hun branches. Dit uitgebreide netwerk stelt ons in staat om voor elk budget de juiste partners te vinden. We hebben vlotte communicatie met de klant en publisher en publiceren de artikelen doorgaans binnen een week.

Dankzij ons omvangrijke (inter)nationale netwerk kunnen we altijd de juiste strategie toepassen. We hebben toegang tot alle relevante platformen voor onze klanten. Dit maakt het mogelijk om linkbuilding in meerdere talen uit te voeren voor een optimale aanpak aangepast aan jouw behoeften.

Het vinden van de ideale linkbuilding tactiek

Naast de standaard strategieën, is het essentieel om een op maat gemaakte linkbuilding tactiek te ontwikkelen. Om je te onderscheiden in de digitale wereld, kan het creëren van unieke concepten of tools zeer effectief zijn. Overweeg om een blogpost te schrijven over je innovatie of stuur informatie naar potentiële geïnteresseerde sites in de hoop dat zij een link naar jouw website plaatsen.

Het actief benaderen van partners of nieuwswebsites is ook een populaire tactiek voor linkbuilding. Deze aanpak draagt bij aan het vergroten van je aantal verwijzende domeinen en pagina-autoriteit. Partners zijn niet voor niets gekoppeld aan jouw organisatie. Als de relatie sterk is, zijn ze vaak bereid om een backlink te plaatsen.

Het ontwikkelen van infographics of het onderzoeken waar jouw concurrenten hun backlinks vandaan halen, is eveneens een bewezen effectieve linkbuilding tactiek. Marketeers van gevestigde bedrijven gebruiken tools om te zien waar hun merknaam al genoemd wordt, maar waar nog geen backlink bestaat (ongelinkte vermeldingen).

Wat je wel en niet moet doen op het gebied van linkbuilding

De do’s en don’ts binnen linkbuilding in 2024 zijn essentieel om een effectieve en duurzame linkbuildingstrategie te hanteren. Hier zijn enkele richtlijnen:

Wel doen:

 • Focus op kwalitatieve backlinks: Richt je op het verkrijgen van backlinks van websites met hoge autoriteit en relevantie voor jouw niche. Kwaliteit gaat boven kwantiteit.
 • Diversifieer je linkprofiel: Zorg voor een natuurlijke mix van verschillende soorten links, zoals redactionele links, gastblogs, en directory links.
 • Creëer waardevolle content: Produceer inhoud die van nature linkwaardig is, zoals originele onderzoeken, diepgaande artikelen, en nuttige gidsen.
 • Bouw relaties op: Netwerk met influencers, bloggers en andere website-eigenaren binnen je sector om organische linkkansen te creëren. Hier hebben we zelf een behoorlijk team voor zitten.
 • Optimaliseer je interne linkstructuur: Zorg ervoor dat je interne links logisch zijn georganiseerd en bijdragen aan een betere gebruikerservaring.
 • Monitor je Backlinks: Gebruik tools zoals Ahrefs om je backlinkprofiel te monitoren en actie te ondernemen tegen ongewenste of schadelijke links.

Niet doen:

 

 • Pas op voor spam achtige praktijken: Vermijd het gebruik van onethische technieken zoals linkfarms, verborgen links, of linkruil.
 • Vermijd irrelevante links: Links van websites die geen relevantie hebben met jouw branche of niche kunnen meer kwaad dan goed doen.
 • Overdrijf niet met anchor text: Overmatig gebruik van exacte match anchor text kan worden gezien als manipulatief door zoekmachines.
 • Negeer de gebruikerservaring niet: Plaats links op een manier die logisch en waardevol is voor de gebruiker, niet alleen voor SEO-doeleinden.
 • Wees voorzichtig met automatisering: Overmatig gebruik van geautomatiseerde linkbuilding tools kan leiden tot onnatuurlijke linkpatronen.

 

In 2024 is het cruciaal om een ethische, gebruikersgerichte benadering van linkbuilding te hanteren, met een focus op het opbouwen van een natuurlijk en divers linkprofiel dat waarde toevoegt zowel voor gebruikers als voor zoekmachines.

Whitelabel linkbuilding

Speciaal voor marketing bureaus en Freelance SEO specialisten werken we White label. Dit houdt in dat we de linkbuilding gedeeltelijk of helemaal uit handen nemen en gesponsorde berichten / links publiceren op de websites die we vooraf overeenkomen. De gepubliceerde berichten / links worden maandelijks gerapporteerd en kunnen daardoor makkelijk aan de klant worden gerapporteerd.

 • Het grootste (internationale) linkbuilding aanbod van Europa
 • Ongelimiteerd toegang tot  meer dan 130.000 publishers
 • Vrijblijvende voorstellen op maat voor iedere klant
 • Een database die maandelijks groeit

Het integreren van linkbuilding in je SEO strategie kan leiden tot sterke groei in organisch verkeer. Bij Equote zijn we experts op het gebied van linkbuilding uitbesteden, en helpen we maandelijks meer dan 100 online marketingbureaus en ondernemers bij het realiseren van hun linkprofiel dat het organisch verkeer laat stijgen.

Veelgestelde vragen

Hoe beïnvloedt de Google Helpful Content Update linkbuilding?

Deze update benadrukt het belang van het creëren van content die waardevol is voor de bezoeker. Dit betekent dat backlinks die goed aansluiten bij de bezoekersintentie en waarde toevoegen aan je content, positief worden beoordeeld door Google.

Waarom is autoriteit belangrijk in linkbuilding?

Een hoge autoriteit geeft aan dat je website betrouwbaar en deskundig is. Dit verbetert niet alleen je zichtbaarheid in zoekmachines, maar verhoogt ook het vertrouwen van gebruikers in je content.

Kan linkbuilding leiden tot duurzame groei van een website?

Ja, door gerichte linkbuilding kun je specifieke categorieën of onderwerpen promoten en een constante stroom van gericht verkeer naar je site genereren, wat leidt tot duurzame groei.

Hoe belangrijk zijn verwijzende pagina’s voor de betrouwbaarheid van een website?

Zeer belangrijk. Backlinks van betrouwbare bronnen worden door zowel gebruikers als zoekmachines gezien als een teken van de betrouwheid.

FAQ's

Nee, we factureren doorgaans per maand. Alle bestelde links van die maand vallen dan onder een verzamelfactuur. Dit kan ook los van elkaar indien gewenst.

Dat hoeft niet, we werken voor veel bedrijven op basis van voorstellen. Maandelijks doen we in dat geval een voorstel met blogs / partnerlinks. Je kunt dit voorstel dan zelf beoordelen en eventuele aanpassingen doorgeven. Pas wanneer alles akkoord is worden de teksten geschreven en gepubliceerd.

Vrijwel iedere link / blog die wij plaatsen is permanent tenzij dit voorafgaand aan plaatsing anders door ons wordt aangegeven. Wel is het belangrijk om te onthouden dat permanent op het internet niet voor altijd is. het gaat in principe om lifetime links. Zolang de website live is garanderen wij dat de backlink blijft staan.

Wil je vooraf onze linkbuilding database alvast inzien? Dan kan dat eenvoudig door je email hieronder achter te laten. Dan ontvang je direct onze database en wordt je eens per maand op de hoogte gehouden van de nieuwste mogelijkheden.