MOZ Pro gebruiken om jouw resultaten te verbeteren!

Gepost 17.08.2021

Er zijn een groot aantal aan tools beschikbaar die enorm handig zijn wanneer je een SEO-strategie wilt implementeren, zoals het starten met linkbuilding. Deze tools stellen bruikbare data beschikbaar om zo een strategie te kunnen optimaliseren en betere keuzes te kunnen maken in de toekomst. 

De grote hoeveelheid aan tools kan ervoor zorgen dat je eigenlijk niet meer weet waar je moet beginnen. Moz Pro is een erkende tool waarbij alle elementen die van belang om een goede strategie te kunnen realiseren samen zijn gebracht. 

We hebben al heel wat software voorbij zien komen die over goede elementen beschikken, maar toch belangrijke statistieken achterwege laten. Dit is bij Moz Pro niet het geval, de tool omvat alle statistieken die van belang zijn om een optimale SEO-strategie door te kunnen voeren. De tool wordt door SEO-professionals gebruikt, dit zegt dus zeker iets over de kwaliteit ervan. 

Moz Pro wordt door velen gezien als een pionier in de SEO-wereld naast het welbekende Ahrefs, dit omdat het programma al sinds 2004 te verkrijgen is. De tool is meegegroeid met de gehele industrie. Het gerenommeerde bedrijf SEOmoz is verantwoordelijk voor onder andere Moz Pro. 

Moz Pro biedt een veelvoud aan mogelijkheden. Zo heb je er niet alleen de mogelijkheid om zoekwoorden te managen, ook geeft de software inzicht in onder andere Domain Authority (DA), het optimaliseren van webpagina’s en worden de welbekende MozRank en MozTrust lijsten aangeboden. Deze scorelijsten worden door de gehele SEO-industrie gebruikt. 

Kosten

Er zijn meerdere pakketten die Moz Pro aanbiedt, waarbinnen de mogelijkheden sterk variëren. Zo zou je kunnen kiezen voor het standaardpakket, hierbij betaal je een maandelijks bedrag van $99. Wanneer je ervoor kiest om jaarlijks te betalen dalen de kosten naar $79 per maand. Een standaard pakket biedt alle basis mogelijkheden aan. 

Deze optie is niet alleen perfect voor beginners, maar ook als je alleen simpele handelingen uit wilt kunnen voeren kan dit pakket al toereikend zijn. Zo geeft het je de mogelijkheid om één gebruiker toe te voegen, daarnaast kun je drie campagnes opzetten waarbij de websites nauwkeurig in de gaten worden gehouden door een SEO-monitor. Ook kun je 1200 keyword rankings uit laten voeren en worden er zo‘n 400.000 webpagina’s gecrawld per maand. 

Het medium pakket kost $179 per maand, wanneer je jaarlijks betaald wordt dit bedrag gereduceerd naar 143$ per maand. Dit pakket biedt meer mogelijkheden en is geschikt voor kleine tot middelgrote bedrijven die hun SEO-praktijken op een professionele manier aan willen pakken. In dit pakket zijn twee gebruikers inbegrepen, voor iedere extra gebruiker wordt er een bedrag van $49 dollar gerekend. Daarnaast omvat dit pakket tien campagnes per maand, 5.000 full-keyword verslagen, 30 keyword lijsten en een grotere hoeveelheid aan keyword rankings en webpagina’s die gecrawld worden. Voor dit pakket biedt Moz Pro een proefperiode van 30 dagen aan.

Het grote pakket kost $249 per maand en als je jaarlijks betaalt zo’n $199 per maand. Dit pakket is vooral bedoeld voor middelgrote tot grote bedrijven en geeft hun de mogelijkheid om hun SEO-activiteiten naar een hoger niveau te brengen. Zo kunnen er in dit pakket wel 25 campagnes geregistreerd worden, waar drie gebruikers verantwoordelijk voor zijn. Ook bevat dit pakket 7.600 maandelijkse keyword rankings, ongeveer 5 miljoen webpagina’s crawls, 60 keyword lijsten en wel 15.000 keyword rapportages.

Het laatste pakket omvat eigenlijk alles wat nodig is voor grote bedrijven. Het premium pakket kost zo’n $599 per maand en wanneer je jaarlijks betaalt $479 per maand. In dit pakket hebben vijf gebruikers toegang tot wel vijftig campagnes, worden er zo’n 18.000 keyword rankings doorgevoerd en worden er maandelijks 30.000 keyword rapportages opgesteld.

Moz Pro bevat veel verschillende elementen die gezamenlijk bijdragen aan het creëren van een sterke SEO-strategie. Zo kun je meer inzichten verkrijgen in website rankings, het achterhalen van links en heb je inzicht in vele statistieken. Wil je meer weten over de exacte inhoud van de pakketten, dan raden we je aan om de officiële website van Moz Pro te bezoeken.

Keyword Search

We hebben al veel indrukwekkende eigenschappen benoemd, toch staat Moz Pro met name bekend om de manier waarop zoekwoorden onderzocht en gemanaged kunnen worden.

Ten eerste, biedt Moz Pro hulp met het onderzoeken van keywords. Dit is normaliter een tijdig proces, maar met de hulp van de Keyword Explorer tool kunnen al snel de beste zoekwoorden geconstateerd worden. Voor een SEO-strategie kan de kwaliteit van dit onderzoek en de implementatie ervan veel invloed hebben, het is dus belangrijk dat dit weloverwogen uitgevoerd wordt. 

De Keyword Explorer tool werkt als volgt, je kiest relevante zoekwoorden die van toepassing zijn op jouw bedrijf. Deze woorden kunnen ingevoerd worden in de Explorer tool waarna er op basis van het zoekwoord statistieken en aanvullende informatie worden opgevraagd. Zo kun je er per zoekwoord achter komen wat het gemiddelde zoekvolume per maand is, daarnaast wordt er een moeilijkheidsscore aan ieder zoekwoord gekoppeld. Ook worden er scores gewijd aan de potentie en kansen van een zoekwoord. 

De laatste scores zijn onder andere gebaseerd op Click-Through Rates en betaalde opdrachten van concurrerende bedrijven. Het voordeel van Moz Pro ten opzichte van andere SEO-tools is dat informatie zo gepresenteerd wordt dat ook beginners in de SEO-industrie met enige marketing ervaring het zullen snappen.

Toch hebben enige gebruikers ook een nadeel ervaren tijdens het gebruik van Moz Pro, ten opzichte van andere tools biedt het namelijk minder specifieke mogelijkheden met betrekking tot het vinden van de perfecte zoekwoorden per geografische locatie. De resultaten van Moz Pro zijn gebaseerd op de resultaten van een land, tools als de KWFinder bieden de mogelijkheid om per stad te zoeken.

Keyword management 

De relevante zoekwoorden die gegenereerd zijn met de Keyword Explorer tool kunnen toegevoegd worden aan een keyword lijst. Moz Pro creëert op basis van deze lijst overzichtelijke statistieken waarin duidelijk gemaakt wordt welke specifieke zoekwoorden het meeste op kunnen leveren wanneer ze toegevoegd worden aan een campagne.

Een specifiek element waarin Moz Pro zich onderscheidt van concurrenten is dat ook het de ‘importance’ of wel het belang van een zoekwoord als parameter weergegeven wordt. Zo heb je de mogelijkheid om zelf een score tussen de één en de tien aan een zoekwoord te koppelen. Deze informatie wordt vervolgens verwerkt en meegenomen in de berekening van bepaalde statistieken, onder andere als het gaat om de potentie van een zoekwoord. 

Ook deze factoren doen ertoe, alhoewel ze vaak niet concreet gemeten kunnen worden, andere tools bieden hier meestal de mogelijkheid niet voor. Wanneer je op basis van de statistieken de belangrijke zoekwoorden hebt kunnen selecteren, kunnen ze toegevoegd worden aan een campagne waarna je ze nauwkeurig in de gaten kunt houden in Moz Pro. 

We hebben je nu meer verteld over de mogelijkheden die Moz Pro biedt met betrekking tot zoekwoorden en het management ervan. Toch zijn er nog vele andere elementen die erg waardevol zijn. In Moz Pro is een sectie genaamd Learn & Connect, hier worden met regelmaat informerende blogs geplaatst die je meer inzichten kunnen bieden. Vooral voor beginners kan deze informatie erg van pas komen, je zult veel leren over alle verschillende aspecten van SEO. 

Mocht je nog vragen hebben over hoe je keyword searching of keyword management het beste aan zou kunnen pakken? Stuur ons een bericht, we helpen je graag! 

Onze database ontvangen?