Linkbuilding voor vastgoedmakelaars

Gepost 02.02.2022

In dit artikel gaan we het hebben over linkbuilding voor vastgoedmakelaars. Je kunt linkbuilding op veel verschillende manieren aanpakken, maar de focus van een onderneming maakt uit welke tactiek het effectiefst is.

Het belang van vindbaarheid

Natuurlijk gaat het in dit artikel over het opbouwen van een sterk linkbuilding profiel. Toch denken we dat het bij linkbuilding voor vastgoedmakelaars verstandig is om de focus niet zozeer te leggen op de links, maar vooral op het behalen van meer verkeer. Om meer verkeer te kunnen leiden naar een website, is het belangrijk om goed vindbaar te zijn.

Zo kan het handig zijn om je aan te melden bij een directory, dit is een website waarop een groep bedrijven wordt verzameld die zich richten op een bepaalde branche of locatie. Je kunt het zien als een (lokale) bedrijvenlijst,  Je kunt het zien als een bedrijvenlijst, denk aan het adressenbestand van de KvK. Dit soort online locaties worden vaak als eerste bezocht als er een specifieke behoefte aan iets is vanuit een gebruiker. 

Wat is de beste manier voor een vastgoedmakelaar om links te behalen?

We raden je aan om vooral in te zetten op lokale linkbuilding. Zo kun je contact opnemen met lokale kranten of websites om een samenwerking aan te gaan. Ook kun je zoeken naar lokale recensie websites waar je je bij aan kunt sluiten die informatie geven over bedrijven in de buurt.

Afhankelijk van jouw budget is het daarnaast mogelijk om sponsor te worden van lokale evenementen. Hierover staat vaak een financiële bijdrage. Toch steun je met deze bijdrage niet alleen de organisatie, maar heb je waarschijnlijk ook een sterke link bemachtigd. Je kunt ook aanbieden om een gratis lezing te geven over de huizenmarkt in ruil voor het sponsorschap. En vergeet daarnaast natuurlijk niet om sociale media kanalen als LinkedIn en Facebook goed te benutten.

Bij linkbuilding voor vastgoedmakelaars ligt de focus niet zozeer op het behalen van veel sterke links, maar juist op het creëren van een hechte band met een gemeenschap om zo als waardig partner gezien te worden. Deze tactiek zal op lange termijn gunstig uitpakken. Ben je ook geïnteresseerd in linkbuilding voor kleine bedrijven? Neem dan een kijkje op onze website!

Onze database ontvangen?