Linkbuilding voor kleine bedrijven

Het opbouwen en onderhouden van een goed linkprofiel is zeker niet gemakkelijk, het kost veel tijd, geld en moeite. Linkbuilding voor kleine bedrijven kan een probleem lijken, omdat er een grote kans is dat er geen SEO professional binnen het bedrijf werkt of omdat er misschien vrijwel geen budget beschikbaar is voor SEO tools als Ahrefs. Daarnaast, is het investeren in goede content van belang om goede backlinks te kunnen behalen, ook dit kost veel bruikbare middelen. Een laatste mogelijke tegenslag voor kleine bedrijven is dat grote bedrijven, met sterke domeinen die veel autoriteit hebben, waarschijnlijk geen samenwerking aan willen gaan. Toch zijn dit geen redenen om bij de pakken neer te gaan zitten, er zijn nog vele andere manieren waarop je een linkbuilding strategie positief kunt beïnvloeden. Linkbuilding voor kleine bedrijven is vooral effectief op lokaal niveau.

Sponsor lokale organisaties en evenementen

Als je je lokaal inzet kan dit meerdere voordelen met zich meebrengen. Zo kun je een lokaal evenement of een lokale organisatie te sponsoren. Deze samenwerking wordt waarschijnlijk vermeld op de website van de andere partij. Niet alleen versterk je hiermee een backlinkprofiel en het verkeer naar jouw website, je zet ook meteen in op het genereren van meer lokale bekendheid. We raden je wel aan om evenementen of organisaties uit te zoeken die relevant zijn aan de industrie waarin je werkt, probeer hier zoveel mogelijk rekening mee te houden. Natuurlijk is er sprake van een financiële bijdrage, toch kun je overwegen of het de kosten waard zijn. Je hoeft in dit geval niet zozeer iemand ervan te overtuigen om jouw link te plaatsen. Linkbuilding voor kleine bedrijven vergt schaarse middelen, het is daarom belangrijk om de middelen zo efficiënt mogelijk in te zetten.

Werk samen met lokale en niche bloggers

Het genereren van hoogwaardige en interessante content in een rap tempo, zal een blogger niet in de koude kleren gaan zitten. Daarom kun je ervoor kiezen om hier een handje te bij helpen! Volg de blogger en lees hun content zorgvuldig. Reageer op berichten en deel de content wanneer jij denkt dat jouw doelgroep dat interessant vindt. Linkbuilding voor kleine bedrijven is mogelijk wanneer je een relatie opbouwt met een relevante blogger. Zo kunnen er op natuurlijke wijze backlinks ontstaan. Als je sieraden verkoopt, kun je deze tactiek bijvoorbeeld toepassen bij een blogger die schrijft over (lokale) geschenk ideeën. Ga niet meteen voor de grootste bloggers, houdt het reëel en kies ervoor om eerst een plaatselijke of kleinere blogger te benaderen. Daarnaast zou  gastbloggen ook een goede optie zijn om de naamsbekendheid te verbeteren. 

Linkbuilding voor kleine bedrijven is dus zeker mogelijk! Met een beetje creativiteit kun je een linkbuilding profiel al binnen korte tijd verbeteren. Wil je meer weten over linkbuilding? Stuur ons een bericht!

Onze database ontvangen?