Bid, welke bodstrategie kies jij?

Gepost 10.06.2021

Misschien heb je wel eens deelgenomen aan een veiling waar je kunt bieden op antieke spullen of waren zoals bloemen. Toch zijn er ook andere plekken waar in grote kwantiteit en voor enorm grote bedragen, veilingen plaatsvinden namelijk, online. Het doen van een bod, ook wel ‘bid’ genaamd in het Engels, is dan ook erg eenvoudig, iedereen kan het. 

Vooral in de marketingindustrie worden veilingen veel gebruikt, zo is bijvoorbeeld Google Ads een bekend platform dat verantwoordelijk is voor een eindeloze hoeveelheid aan kleine veilingen. Wanneer er goede bid strategie ontwikkeld is, kan een gehele marketingcampagne een boost krijgen. 

Soorten advertentie veilingen

Een fysieke veiling is erg simpel, er zijn meerdere gegadigden telefonisch of fysiek aanwezig, wanneer er interesse opgewekt is voor een bepaald artikel kan er een bod uitgebracht worden. De hoogste bieder wordt de nieuwe eigenaar van het product. Wanneer het gaat om een online veiling via Google Ads zijn er toch echt wel bepaalde verschillen. Google Ads let namelijk op meerdere aspecten om zo op lange termijn een effectieve strategie te kunnen behouden. Adverteerders hebben de mogelijkheid om te bieden op een bepaalde plaatsing van een advertentie. Er wordt door Google Ads niet alleen gekeken naar het financiële plaatje, ook de relevantie van een advertentie zal overeen moeten komen met de inhoud van een pagina. Daarnaast is ook de kwaliteit van een pagina erg belangrijk. Er komt dus veel meer bij kijken. Er zijn verschillende manieren waarop je het bieden in Google Ads aan kunt pakken als adverteerder, dit is afhankelijk van het doel dat je wilt bereiken, we zullen een paar opties met je bespreken. 

  • Clicks: Als je meer bezoekers wilt aantrekken, dan is de veiligste methode om te kiezen voor de cost per click optie. Wanneer je op deze vorm biedt hoef je als adverteerder alleen te betalen wanneer er daadwerkelijk op een advertentie word geklikt. 
  • Impressies: Als je meer bekendheid wilt genereren onder een nieuwe doelgroep dan kun je het beste kiezen voor een Impression Share veiling. Je kunt er door middel van deze optie namelijk voor zorgen dat jouw advertentie geplaatst wordt op een goed zichtbare plek, vaak is dat boven aan een pagina. Zo ben je optimaal zichtbaar voor een gebruiker. 
  • Conversies: Wanneer je je wilt richten op de conversies dan kun je het beste kiezen voor een cost per action veiling. Op deze manier hoef je als adverteerder alleen te betalen wanneer er een conversie plaatsvindt, er wordt bijvoorbeeld geklikt op een bestel knop of een nieuwsbrief formulier wordt ingevuld.  Wanneer je voor deze optie kiest is het van groot belang dat conversion tracking ingeschakeld is. 
  • Views: Wanneer je een videoadvertentie wilt plaatsen is het aantal te bereiken views natuurlijk van groot belang. De cost per view veilingen zijn dan ook speciaal gericht op video’s. De focus ligt niet alleen op de weergave van een video, ook calls to action kunnen gestimuleerd worden. Natuurlijk worden beide aspecten dan ook meegerekend in het financiële plaatje. 

Kwaliteit is van belang

Het is dus niet zo dat wanneer je het hoogste bod uitbrengt je ook meteen wint. Deze vorm wordt door Google Ads gekozen omdat op deze manier de kwaliteit van het netwerk behouden wordt, daarnaast wordt het advertentiebudget zo optimaal mogelijk besteed.

Onze database ontvangen?