AMP (Accelerated Mobile Pages)

Gepost 11.12.2020

Er zijn verschillende tools aan te raden die kunnen bijdragen aan een online marketing strategie. Accelerated Mobile Pages, ook wel AMP, is hier een van. Het open source project is ontwikkeld door Google en kan gebruikt worden om de inhoud van een website te optimaliseren. Daarnaast kan het gebruikt worden om advertenties te perfectioneren. Dat is het fijne aan deze tool, het kan door website ontwikkelaars gebruikt worden met betrekking tot verscheidene diensten. Het programma kan gelinkt worden aan zowel zoekmachines als social media. 

Snelle indexatie door AMP 

Al sinds 2015 is het mogelijk om van dit gebruik te maken van het programma. Het is ontwikkeld door Google samen met het Europese Nieuws Initiatief. Ook zijn er vele anderen die meedenken in de ontwikkeling van deze open source tool, bedrijven als LinkedIn, WordPress en Twitter. Simpel gezegd, zorgt AMP ervoor dat alle soorten webpagina’s gemakkelijker te indexeren zijn. Ook worden deze pagina’s toegevoegd aan de Google AMP cache. De pagina’s zijn geoptimaliseerd, dit zorgt ervoor zorgt dat ze veel sneller laden als de normale versies van een webpagina. Het enige nadeel is dat het vrij eenvoudig is om via AMP persoonlijke informatie te verkrijgen van bezoekers, hier kan misbruik van gemaakt worden. 

Uitzonderingen als Facebook en Apple 

Er zijn veel derde partijen die deel uitmaken van AMP, toch zijn er ook uitzonderingen. Facebook en Apple hebben namelijk beide een aparte versie van AMP, ook deze versies zijn beschikbaar sinds 2015. In tegenstelling tot AMP werkt Facebook met Facebook Instant Articles en Apple met Apple News, beide systemen zijn niet in tegenstelling tot AMP niet voor iedereen beschikbaar. 

Meer inkomsten door AMP 

Het is dus zo dat AMP sneller te vinden zijn voor bezoekers. Toch kan het zo zijn dat de conversie niet optimaal is, dit is vaak hoger bij de standaard versie van een pagina. Om dit probleem te verhelpen is er een nieuw aspect ontwikkeld, de AMP Ads. Met behulp van deze functie is het eenvoudiger om te adverteren op dit soort pagina’s, terwijl een snellere laadtijd en de verhoogde vindbaarheid behouden worden.

Onze database ontvangen?