Advertentienetwerk; hoe gebruik je deze?

Gepost 07.01.2021

Wanneer je een advertentie ontwikkelt is het belangrijk om een specifieke doelgroep te kiezen die je aan wilt spreken. De tweede stap is natuurlijk om ervoor te zorgen dat deze advertentie of campagne ook daadwerkelijk bij de gekozen doelgroep terecht komt. Dit kun je doen met behulp van een advertentienetwerk. Dit netwerk, in de vorm van een organisatie, kan je helpen om jouw advertentie te verspreiden aan een beoogde doelgroep, ook wanneer deze advertentie op een bepaald medium gericht is. Niet alleen via online media kan er gericht geadverteerd worden, ook in de traditionele media zijn hier trucjes voor. 

Het doel van adverteren

Voor een adverteerder is het doel om een gerichte doelgroep aan te spreken door middel van een advertentie. Simpel gezegd, zal een kapper in Groningen geen advertenties laten plaatsen in de regio Amsterdam. Als je zelf de touwtjes in handen wilt hebben dan kun je er natuurlijk voor kiezen om tijd te besteden aan de best passende publicatie mogelijkheden voor jouw campagne. Een andere optie is om dit werk uit te laten besteden. Een advertentienetwerk zorgt ervoor dat een adverteerder en publicist op basis van bepaalde criteria aan elkaar gekoppeld worden als de informatie die beide partijen gegeven hebben aan elkaar aansluit. Door publicisten en adverteerders met elkaar te vergelijken kunnen deze advertentienetwerken ervoor zorgen dat een advertentie in de vorm van een video, foto, tekst, afbeelding of banner via de juiste kanalen terecht komt bij de beoogde doelgroep. 

Gericht adverteren 

Doelgroepen

Voordat je een advertentie plaatst, is het belangrijk om na te denken over het doel van de advertentie. Wil je meer bereik voor jouw pagina? Of wil je zorgen voor meer conversies? Als het doel duidelijk is, dan kun je een plan opstellen dat past bij jouw doel. Op basis van deze informatie kun je bepalen welke data van belang is, zijn het de hoeveelheid impressies, het aantal kliks of juist de conversies? Zo kun je een gerichte adverteerstrategie ontwikkelen. Daarnaast kun je op deze manier op eenvoudige wijze jouw budget handhaven.

Google Ads 

Advertentienetwerk

Eén van de bekendste advertentienetwerken is Google Ads. Met behulp van Google Ads kun je ervoor zorgen dat campagnes of losse advertenties worden gelinkt aan een zoekopdracht. Als je alleen wilt adverteren in een bepaalde regio kan dit ook, het is namelijk mogelijk om een specifieke geografische locatie in te stellen. Het gehele advertentienetwerk kan gezien worden als een grote veiling, er wordt namelijk gewerkt met een bieding systeem. Zo kun je als adverteerder het budget dat je wilt spenderen zelf bepalen. Omdat de populariteit van Google Ads stijgt, worden er steeds nieuwe adverteermogelijkheden ontwikkeld. Zo kun je tegenwoordig met een directe koppeling naar een productpagina adverteren, ook kun je er voor kiezen om via Google Maps adverteren. 

Onze database ontvangen?