Actieve merkbekendheid, investeer in je naamsbekendheid

Gepost 11.12.2020

Er zijn verschillende wijzen waarop een merk voor meer bekendheid kan zorgen. Zo kun je ervoor kiezen om te investeren in actieve merkbekendheid. Dit betekent dat je de aandacht trekt van potentiële klanten via verscheidene kanalen. Dit kan in de vorm zijn van regelmatige berichten of bijvoorbeeld advertenties. Ook al is passieve merkbekendheid de tegenoverstelde vorm van actieve merkbekendheid, in veel gevallen sluiten ze op elkaar aan. 

Het is niet eenvoudig om een toegewijd klantenbestand op te bouwen. Voor vrijwel alle ondernemingen is het dan ook van cruciaal belang om potentiële klanten zelf te benaderen. Door het plaatsen van advertenties en het zorgen voor actieve media kanalen kun je klanten bereiken. Het besteden van tijd en energie aan dit proces noemen we actieve merkbekendheid. 

Passieve merkbekendheid

Als je ervoor kiest om op een passieve wijze merkbekendheid te genereren betekent dit niet dat je helemaal niks doet. Om ervoor te zorgen dat potentiële klanten op jouw website terecht komen zul je er als nog voor moeten zorgen dat de vindbaarheid van een website optimaal is. Daarnaast zal de hele website zo optimaal mogelijk gestructureerd moeten zijn, om zo een conversie tot stand te laten komen. 

De combinatie tussen passieve merkbekendheid en actieve merkbekendheid werkt voor veel bedrijven het beste. In de startfase van een onderneming kan het verstandig zijn om de focus te leggen op een actieve houding. Zo kun je een merk precies neerzetten zoals jij dat wilt. Het imago van een merk kan opgebouwd en versterkt worden door een mix van strategieën toe te passen. Zo kun je betaald adverteren op social media kanalen en zorgen voor een sterke SEO strategie door middel van linkbuilding. 

Negativiteit versus positiviteit

Je wilt ervoor zorgen dat jouw merk zo goed mogelijk ontvangen wordt door het publiek. Toch heeft het in het verleden voor meerdere merken gewerkt om in te zetten op negatieve marketing. Het opzetten van een controversiële campagne kan namelijk ook voor naamsbekendheid zorgen. Mocht je dit ook willen toepassen in jouw onderneming, kijk dan wel goed uit. Als negatieve marketing niet goed uitgevoerd wordt, dan kan dit ook enorme schade aanrichten en dat is natuurlijk niet de bedoeling. 

Aan de andere kant, is het ook mogelijk om een strategie op te zetten die zich zoveel mogelijk richt op positiviteit. Dit kan door negatieve berichten zoveel mogelijk te verbergen door positieve berichten te promoten.

Onze database ontvangen?