Above The Fold

Gepost 11.12.2020

Als je een browser opent en een term opzoekt dan is het eerste deel van de pagina dat je ziet het gedeelte dat we ‘Above The Fold’ noemen. Het is een erg belangrijke plaats voor marketeers, bezoekers zien dit gedeelte namelijk bij het openen van een pagina. Als we wat genuanceerder gaan kijken dan zijn de eerste 600 pixels aan de bovenzijde van de pagina ook wel de Above The Fold.

Het is dus belangrijk dat deze informatie het publiek aanspreekt, omdat je er niet zeker van bent dat bezoekers nog naar beneden scrollen. In een oogopslag zul je bezoekers moeten interesseren. Dit gedeelte van een pagina heeft veel invloed op de conversie van een pagina. Het is dan ook van belang dat dit er zo optimaal mogelijk uit komt te zien, dit kun je doen door te investeren in conversie optimalisatie. 

Oorsprong Above The Fold 

Letterlijk vertaald betekent ‘Above The Fold’ ook wel ‘boven de vouw’. Deze vouw verwijst eigenlijk naar de vouw van een krant. In een winkel is alleen de eerste gevouwen pagina van een krant te zien voor passerende klanten. Het is dan ook van belang dat de informatie die wordt weergegeven op deze pagina aantrekkelijk is. Zo kun je meer kranten verkopen. Je kunt een online pagina van nu dus eigenlijk vergelijken met een krant. Tegenwoordig doen marketing specialisten er alles aan om Above The Fold te informeren om zo mensen te stimuleren om op een pagina te blijven zodat dit kan leiden tot conversie. 

Grootte van een pagina 

Over het algemeen worden zoals eerder vermeld de eerste 600 pixels als above the fold gezien. Dit formaat is gebaseerd op de monitor van een doorsnee computer. Tegenwoordig worden steeds meer mobiele telefoons gebruikt. Er zijn nu veel verschillende pagina indelingen, dit zorgt voor een enorme uitdaging voor Online marketing specialisten omdat hierdoor het gedeelte Above The Fold steeds onduidelijker wordt. Vaak worden bij mobiele versies de advertenties aan de bovenzijde van een pagina weergegeven. Zorg er dus voor dat er altijd bondige en interessante informatie weergegeven wordt Above The Fold.

Onze database ontvangen?