Abbreviatie

Gepost 11.12.2020

Een abbreviatie is simpel gezegd een afkorting van een woord of term. Ook verstaan we kortere versies van een woord onder abbreviaties. Met behulp van abbreviaties kan er sneller duidelijk gemaakt worden wat er bedoeld wordt, vooral als lastige lange termen gebruikt worden, dan kan dit van pas komen. Het gebruik van abbreviaties hebben daarmee zowel voordelen voor de schrijver als de lezer. Natuurlijk is het wel belangrijk om te vermelden waar een afkorting voor staat tijdens het eerste gebruik van de abbreviatie. Zo voorkom je onduidelijkheid.

Acroniemen en abbreviaties

We zullen je nu meer vertellen over het gebruik van abbreviaties met betrekking tot zoekmachine optimalisatie. Een acroniem is een afkorting van een term waarbij alleen de eerste letters van elk woord gebruikt worden. Het acroniem NS staat bijvoorbeeld voor Nederlandse Spoorwegen. In het geval van zoekmachine optimalisatie behoren acroniemen en abbreviaties tot dezelfde categorie. Ook de afkorting voor de term Search Engine Optimization schrijven we als acroniem. Vaak wordt deze afkorting zonder punten geschreven, vooral als je SEO als zoekopdracht invoert.

Het gebruik van afkortingen in SEO

Als je investeert in zoekmachine optimalisatie is het erg belangrijk om eerst onderzoek te doen naar de termen die door jouw doelgroep gebruikt worden. Als je ervoor kiest om op jouw pagina de focus te leggen op de term Nederlandse Spoorwegen, maar jouw doelgroep zoekt op de acroniem NS, dan ontstaat er onnodige miscommunicatie. Als je erachter bent gekomen welke woorden populair zijn onder jouw doelgroep dan kun je deze termen ook meer gebruiken bij het schrijven van content op jouw pagina. Als de woorden in een tekst met de zoektermen van een bezoeker overeenkomen dan kan een pagina sneller gevonden worden. Let wel op, wanneer je dezelfde term blijft herhalen dan zou dit door een zoekmachine geclassificeerd kunnen worden als keyword stuffing. Dit wordt gezien als het manipuleren van een zoekmachine en zal dus niet ten goede komen van de optimalisatie van een pagina. Een andere reden waarom het goed is om verschillende termen te gebruiken is dat het gebruik van verschillende schrijfwijzen kan bijdragen aan de vindbaarheid van een pagina als er een van de verschillende schrijfwijzen gezocht wordt.

Door de jaren heen zijn veel termen afgekort gebruikt. Vaak weten lezers niet eens waar de abbreviatie of acroniem volledig voor staat. Zoals eerder vermeld, kun je het beste het hele woord de eerste keer volledig te schrijven, zo maak je duidelijk wat er bedoeld wordt. 

Onze database ontvangen?